Dit heb je nodig:
- 2 blikken tomaten in blokjes
- 500 gr rundergehakt
- 1 ei
- paneermeel
- 1 rode ui
- eetlepel oude kaas
- peper
- zout
- knoflookpoeder
- basilicum
Zo maak je het:
Snijd de rode ui in kleine stukjes. Rasp ongeveer een eetlepel oude kaas (indien je groot fan van kaas bent: meer kaas is meer beter). Doe het gehakt in een kom en voeg hier de ui, het ei, wat paneermeel, peper, zout en wat knoflookpoeder aan toe. Kneed alles goed door elkaar en voeg op het laatst de kaas toe. Kneed de gehaktballetjes in het formaat van een pingpongbal.
Braad de gehaktballetjes gaar in een koekenpan. In een andere pan warm je de tomaten uit blik op. Voeg hierbij een flinke hand verse basilicum en wat knoflookpoeder. Als de saus goed heet is, kunnen de gehaktballetjes erbij. Het lekkerst is als je de balletjes een halve dag in de saus laat staan, dan komen alle smaken het best samen. Je kunt de balletjes serveren als tapasgerecht, bij spaghetti of een salade.
Voedingswaarde
- 427 kcal
- 31 gr eiwitten
- 12 gr koolhydraten
- 30 gr vetten