Dit heb je nodig:
- 2 sneetjes wit of bruin brood
- 2 eitjes (of meer als het in je kcal-budget past )
- 2 plakjes kaas (bij grote kant en klare plakken 1)
- 1 plak schouderham
- halve tomaat
- schijfjes komkommer
- beetje ijsbergsla
- yogonaise
- peper en zout
Zo maak je de sandwich
Besmeer de 2 sneetjes brood met een dun laagje yogonaise. Verdeel hierover wat ijsbergsla. Snijd de komkommer en tomaat in dunne plakjes en beleg hiermee ook de sneetjes. Tik de 2 eitjes in de pan en laat ze langzaam gaar worden met een deksel erop, dan blijft de eidooier wat zachter. Leg de plakjes kaas op de eitjes en laat deze even mee smelten. Nu kan de ham op de sneetjes brood en daarna het ei, wat peper en zout erop en smullen maar!
Tip: wil je de opmaak van dit gerecht net zo doen als op het plaatje? Verdubbel dan het recept en snijd de boterhammen doormidden.
Voedingswaarde
- 451 kcal
- 30 gr eiwitten
- 34 gr koolhydraten
- 21 gr vetten