Ambachtstraat 11B

3732 CN, De Bilt

Verpoorten-Vitality-Trainen-als-teamsport-ga-voor-small-group-training-01

Trainen als teamsport? Ga voor small group training!

Je bent weer in de sportschool voor je wekelijkse trainingssessie. Iedereen om je heen werkt zich in het zweet. Links van je is een bodybuilder bezig met zijn gewichten en rechts rent een fitgirl fanatiek op de loopband. Allemaal individueel, met oogkleppen op en oordopjes in. Best saai eigenlijk. Wat nou als de sportschool een teamsport werd?

Small group training

Is dit überhaupt mogelijk? Jazeker! Namelijk door middel van small group training. Aan de sportschool zelf verandert niet zoveel. Dezelfde apparaten, dezelfde kwaliteit. Het verschil zit hem in de manier van trainen: in plaats van dat je alleen sport, sport je in groepsverband. Het is een gezellige manier van fitnesstraining, afgestemd op jouw wensen en doelen. Het gaat erom wat jij als een fijne lekkere training ervaart. Of dat nou zwaar en intensief is of juist rustig, veilig en gecontroleerd. Je gaat in een groep van maximaal vier personen fanatiek met jezelf aan de slag onder begeleiding van een personal trainer.

De voordelen

Individueel trainen in de sportschool is in alle opzichten óók een valide keuze om aan je lichaam te werken. Maar wanneer jij merkt dat je motivatie hiervoor ontbreekt, is small group training de ideale oplossing voor jou. Door in groepsverband te trainen, zie je elkaar namelijk sporten. Wanneer je ziet dat de ander harder werkt dan jij, prikkelt dit jou ook om een tandje bij te zetten. Het motiveert je om in beweging te zijn en te blijven. Bovendien is het veiliger dan alleen trainen, omdat je traint onder persoonlijke begeleiding van goed opgeleide trainers. Andere voordelen zijn:

  • Het is geschikt voor elk niveau
  • Je ontvangt persoonlijke begeleiding
  • Het bewegen is gezelliger en wordt daardoor leuker
  • Geen training is hetzelfde; trainingen worden afgewisseld
  • Het is goedkoper dan personal training

Ieder zijn eigen doel

Sterker worden, afvallen of het uithoudingsvermogen vergroten: iedereen heeft een andere motivatie om te sporten. Voor de start van de groepstrainingen vindt er daarom altijd een uitgebreid gesprek plaats waarin je je wensen en doelen bespreekt. De personal trainer maakt per persoon een plan op, waarna je deze in groepsverband volgt.

De ervaringen

Er zijn allerlei verschillende soorten redenen waarom je voor small group training zou kunnen kiezen. Wij hebben al een aantal fijne mensen en ervaringen mogen meemaken. Moniek (40) vertelt bijvoorbeeld het volgende: ‘Samen met mijn collega’s hadden wij het een keer erover dat we graag fitter wilden worden. Ik hoefde niet per se af te vallen, maar wilde graag meer conditie. We gingen toen voor een small group training bij Verpoorten Vitality en ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin!’

Ook Jan (33) is razend enthousiast: ‘Absoluut! Daarnaast werpt het ook echt zijn vruchten af als ik Moniek mag aanvullen. Ik wilde wel graag een paar kilootjes eraf en dat is na een maand aan de slag geweest te zijn al gelukt. Ik zie hun ook fanatiek bezig zijn, dus blijf ik ook hard werken.’ Louise (30) kan zich daar volledig in vinden. ‘Net zoals Moniek was mijn doel ook een betere conditie, maar ook een klein stukje krachttraining. Dit was allemaal mogelijk, dus mijn ervaring is zeer goed hier.’

Klaar voor?

Wil jij graag aan de slag met je lichaam met small group training? Neem gerust contact met ons op. Misschien heb je al een groep waar je graag samen mee wil trainen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om je bij een bestaande groep te voegen. Zien we je snel?

Gratis proeftraining?