Ambachtstraat 11B

3732 CN, De Bilt

Stoppen met roken, starten met volhouden

We weten allemaal dat roken slecht voor je is en toch blijven velen het doen. ‘Als ik echt wil stoppen met roken dan lukt het me wel’ is wat er vaak geroepen wordt. Maar de verslaving is vaak te sterk om zelf te kunnen stoppen.

Er wordt weliswaar steeds minder gerookt in Nederland, maar nog steeds rookt bijna een kwart van de Nederlanders en 17% van ons rookt dagelijks. Veel rokers van alle leeftijden willen stoppen. In de periode 2014-2016 deed jaarlijks ruim 1 op de 3 dagelijkse rokers een serieuze poging. Helaas lukt maar 1 op de vijf stoppogingen, waardoor de groep rokers maar mondjesmaat afneemt.

In Nederland worden naar schatting 4 van de 10 voortijdige sterfgevallen veroorzaakt door roken. Onder rokers is kanker de voornaamste doodsoorzaak. Stoppen met roken verhoogt de levensverwachting, dus hoe eerder een roker stopt, hoe beter.

Houd jij het vol?

De meeste rokers die stoppen houden het niet vol. De kans op een terugval als je cold turkey stopt is 3  keer groter dan de kans op terugval als je langzaam afbouwt! Dat komt omdat men niet leert HOE ze moeten volhouden en wat er allemaal bij komt kijken.

Wil jij zelfstandig stoppen met roken en aan de slag? Ons advies is om af te bouwen en niet cold turkey te stoppen om de slagingskans van je stoppoging zo groot mogelijk te maken.

Stoppen met roken: Zo pak je dat aan

Bouw je aantal sigaretten per week af.

Stel je rookt op dit moment 20 sigaretten per dag en je start met stoppen, rook dan elke week 2 sigaretten per dag minder. Dus gedurende de eerste week rook je er nog 18 per dag, de 2e week nog 16, de 3e week nog 14, enz enz. En lukt je dit dan ben je na 10 weken geslaagd in je missie en ben je gestopt.

Stel je rookt er 10 per dag, dan rook je er per week 1 minder. Dus de eerste week nog 9 per dag, 2e week 8, 3e week nog 7, enz. enz. Ook nu ben je na 10 weken gestopt.

Zo kan ik je helpen als personal trainer

Kijk, ik kan er niet voor zorgen dat jij niet rookt. Dat moet je zelf doen. Ik geloof wel dat je met mijn trainingen de wilskracht kan kweken om nee te zeggen tegen die sigaretten. Dan is de eerste stap: hard werken aan je lichaam en je gezondheid. Als je daar de voordelen van ontdekt, wordt het ook veel logischer om te stoppen met roken. En je mag me ook als stok achter de deur gebruiken. Wat zullen we afspreken? 8 push-ups voor iedere sigaret? 😉

Wil jij hulp bij het stoppen met roken?

Samen noteren we jouw triggermomenten om te gaan roken en maken we een plan om
hier geleidelijk mee te stoppen. Maak een afspraak voor een gratis intake bij Verpoorten Vitality.

Gratis proeftraining?