Ambachtstraat 11B

3732 CN, De Bilt

Small group training: dit zijn de voordelen

Afvallen, beter voor je lichaam zorgen, een stukje uitdaging of je sportprestaties verbeteren: iedereen heeft zijn eigen redenen om te sporten. Waar de één zich prima redt in de sportschool om de hoek, heeft de ander net even wat meer begeleiding nodig. Dit kan één op één, in de vorm van personal training. Maar heb je al eens small group training overwogen? Persoonlijke begeleiding, maar dan mét de extra voordelen van samen sporten.

De sportschool als jungle

Wat je doel ook is, sporten is altijd een goed idee. Zeker als je net fanatiek begint met sporten, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Veel (beginnende) sporters hebben de neiging om te veel en te vaak te sporten, met de insteek dat ze dan sneller hun doel behalen. Maar als je te weinig rust neemt, krijg je juist het tegenovergestelde effect en kun je geblesseerd raken. Daarnaast kan de drempel om naar de sportschool te gaan hoog zijn. Iedereen om je heen lijkt te weten wat ze doen, terwijl jij nog alles moet ontdekken. Preacher curl, abductor, hyperextension, cable crossover… Wat? Je wordt omringd door een jungle van onbekende apparaten waarvan je misschien niet eens weet hoe je de naam uitspreekt, laat staan hoe je ze correct gebruikt. Je probeert maar wat, maar hierdoor liggen blessures op de loer.

Personal training

De oplossing? Personal training. De naam zegt het eigenlijk al. Personal training vindt plaats onder persoonlijke begeleiding. Eén op één, met een trainer die bij jou en bij je doelen past. Misschien wil je afvallen, sterker worden, je conditie opbouwen of van een blessure afkomen. Ieder doel heeft een andere aanpak nodig. Daarnaast is ieder lichaam anders. Ook daar houdt een personal trainer rekening mee. Door middel van een uitgebreide beweegscreening kijkt een personal trainer naar de manier waarop jij beweegt en wat je zwakke schakels zijn, zodat je daaraan kunt werken.

Small group training

Naast personal training bieden we bij Verpoorten Vitality ook small group training aan. Wij noemen dit ‘personal group training’. Deze trainingsvorm heeft dezelfde voordelen als personal training. Je traint onder persoonlijke begeleiding van een vaste trainer die je ondersteunt tijdens de oefeningen en je vorm in de gaten houdt. Het verschil is dat je bij personal group training in groepjes van twee tot vier personen traint. Je hoeft het niet alleen te doen. Samen sta je sterker.

Personal group training heeft nog een aantal voordelen ten opzichte van één-op-één-training:

  • Het is een stuk gezelliger. Je kunt aansluiten bij een bestaande groep, maar je kunt ook een groep vormen met vrienden en/of familie.
  • Wanneer je het even zwaar hebt, moedigen jouw trainingspartners je aan (en andersom, natuurlijk). Zo kun je toch dat stapje extra zetten!
  • Hoewel gezelligheid vooropstaat, creëer je met small group training ook een stukje competitie, wat motiveert om harder te werken.
  • In je eentje kan het lastig zijn om van de bank te komen. Maar: jouw trainingspartners wachten op je. Dat is een goede stok achter de deur!
  • Personal group training is goed voor je sociale contacten. Zeker als je net bent verhuisd, is het een fijne manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Verpoorten Vitality

Of je nu kiest voor personal training of voor personal group training: bij Verpoorten Vitality ben je aan het juiste adres. Geen grote sportschool vol met zwetende onbekenden, maar een trainingsstudio op kleine schaal met mensen die je kent (of snel genoeg leert kennen). Alle trainers van Verpoorten Vitality hebben een eigen expertise. Zo weet je dat er altijd een trainer is die bij jou, je doelen en je persoonlijkheid past. Naast training krijg je ook nog eens voedingsadvies, zodat je het maximale uit jezelf kan halen. Benieuwd naar de mogelijkheden? De eerste proeftraining is altijd gratis. Neem gerust contact op!

Links

Deze blog werd gemaakt in samenwerking met ForYou Media.

Gratis proeftraining?