Ambachtstraat 11B

3732 CN, De Bilt

Verpoorten-Vitality-krachttraining-voor-kinderen

Krachttraining voor kinderen? Hartstikke veilig!

Buiten spelen, voetballen, zwemles: bewegen is voor veel kinderen de normaalste zaak van de wereld. Waarom zien we dan amper kinderen in de sportschool? Dat komt doordat men krachttraining voor kinderen al snel als schadelijk en onveilig beschouwt, terwijl het zoveel voordelen heeft voor kinderen!

Hardnekkige mythe

Dat krachttraining slecht is voor kinderen, is een hardnekkige mythe die maar niet wil uitsterven. Het is niet schadelijk voor de botten of het spierstelsel en leidt niet tot beperking van de groei. Dit wordt onderstreept door verschillende wetenschappelijke gezondheidsorganisaties, waaronder de NSCA (National Strength and Conditioning Association) en de Canadese richtlijnen van de Canadian Society for Exercise Physiology.

Voordelen van krachttraining

Krachttraining biedt talloze voordelen voor kinderen. Het verstevigt de botten, verhoogt de spiermassa, voorkomt blessures en draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind. Bovendien verlaagt het de kans op ziekten en verbetert het de prestaties in andere sporten. En dat zijn slechts een paar voorbeelden! Eigenlijk is krachttraining voor kinderen simpelweg essentieel in onze moderne maatschappij, waarin kinderen inactiever zijn dan ooit, wat tot ziekten als obesitas en diabetes kan leiden.

Goede voorbeeld

Momenteel zijn er een aantal moeders die met hun kinderen komen trainen bij Verpoorten Vitality. Ze nemen hun kinderen mee om het goede voorbeeld te geven en het belang van sporten en bewegen te tonen. Hierdoor raken hun kinderen enthousiast en ontwikkelen ze een intrinsieke motivatie om op latere leeftijd voldoende te bewegen.

Zorgvuldig afgestemd

Daarnaast begeleiden we een 13-jarige motorcoureur. We hebben een specifieke en uitdagende trainingsroutine voor hem ontwikkeld, met als doel om zijn prestaties op de motor te verbeteren. We focussen op het ontwikkelen van een sterke core stability, flexibiliteit en het voorkomen van rugklachten. Deze trainingsaanpak is niet alleen zorgvuldig afgestemd op de specifieke eisen van motorracen, maar ook op zijn leeftijd.

Verpoorten-Vitality-krachttraining-voor-kinderen-2

Juiste begeleiding

Bij krachttraining voor kinderen is het wel belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Toezicht en correcte instructies zijn essentieel. Daarnaast moet je als trainer rekening houden met het feit dat kinderen tot hun zestiende nog in de groei zijn. De training moet worden aangepast aan de groei om blessures te voorkomen. En het allerbelangrijkste is dat het kind er plezier in heeft. Op deze manier creëer je een omgeving waar dagelijkse fysieke activiteit op een speelse manier de norm is. Benieuwd naar de mogelijkheden voor krachttraining voor kinderen? Neem gerust contact op!

Gratis proeftraining?