Ambachtstraat 11B

3732 CN, De Bilt

Krachttraining voor beginners: de voordelen

Krachttraining wordt gelukkig steeds populairder, zeker kijkend naar de hoeveelheid home-gyms en weerstandsbanden die verkocht zijn tijdens de coronalockdown! Dat zowel jongeren als ouderen steeds vaker krachttraining gaan doen, vinden wij bij Verpoorten Vitality geweldig. Wij raden krachttraining voor beginners dan ook ten zeerste aan. Het heeft een boel voordelen voor je lichaam en geest. Welke voordelen dit zijn, lees je in deze blog.

Voordelen van krachttraining voor beginners

  1. Krachttraining verlaagt je bloeddruk.
  2. Het kan de pijn verlichten bij artrose (de spieren vangen meer op).
  3. Het kan lage rugklachten verminderen.
  4. Het verhoogt de botdichtheid
  5. Het verhoogt de hoeveelheid spiermassa, wat voor een hoger metabolisme zorgt, wat weer betekent dat je meer kcal verbrandt door de dag heen.
  6. Het verlaagt het vetpercentage door toename van spiermassa.
  7. Het helpt je met vitaal ouder worden. Hoe? Het verkleint het spiermassaverlies, wanneer men ouder wordt en kan dit zelfs stopzetten door het winnen van spiermassa door de krachttraining.
  8. Het vergroot de zelfredzaamheid bij ouderdom.
  9. Het verbetert sportprestaties.
  10. Je krijgt een gezonder hart en gezondere bloedvaten.

Hoe vaak per week moet ik krachttraining doen als beginner?

Een keer trainen is al goed, maar vaker in de week trainen is beter. Om optimaal van deze voordelen te kunnen profiteren raden we bij Verpoorten Vitality 2x in de week krachttraining aan.

We willen allemaal snel resultaat, maar behalve een gezonde dosis spierpijn zul je na 1 training nog niet zoveel merken. Van 1 week je zakgeld bewaren kon je ook niet direct dat gave supersoaker-waterpistool of die barbie kopen. Of het nieuwste spel voor de Atari (voor de ouderen onder ons), wat een tijden waren dat. 🙂

Consequent zijn met krachttraining op een opbouwende, veilige en doelgerichte wijze is de sleutel tot succes.Wil je meer weten over hoe jij optimaal resultaat kan behalen aan de hand van jouw niveau? Lees dan deze blog: …

Krachttraining is persoonlijk

Hoe wij bij Verpoorten Vitality krachttraining toepassen, verschilt per individu. Er is geen one size fits all approach die voor iedereen zal werken. Het is maatwerk leveren. Juist als je begint met krachttraining is het verstandig om goed te kijken naar wat je lichaam kan.

We kijken naar het individu, zijn of haar leefstijl, hoe vaak diegene wil/kan trainen, kijken naar blessuregeschiedenis, jazeker we gaan zorgvuldig te werk! Daar vanuit gaan we aan de slag met een uniek plan van aanpak. Krijg je te maken met een blessure of verandert er iets in je privésituatie? Geen zorgen! Wij zorgen ervoor dat de training altijd op jouw persoonlijke situatie is afgestemd.

Voor welk voordeel zou jij krachttraining willen oppakken? Laat het hieronder weten!

Wil je bij ons aan de slag?

Wil jij deze voordelen van krachttraining voor beginners zelf ervaren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Onze trainers staan voor je klaar om je te helpen. Vraag een gratis proeftraining aan!

Gratis proeftraining?