Ambachtstraat 11B

3732 CN, De Bilt

Verpoorten-Vitality-Het-belang-van-een-personal-trainer-op-maat

Het belang van een personal trainer op maat!

De tijd is aangebroken: jij bent klaar om je leefstijl te verbeteren. Dit houdt in dat je actief aan de slag gaat met beweging en gezonde voeding, aangevuld met heerlijke maaltijden. Als personal trainers zijn wij er om je hierbij te ondersteunen, en dat extra beetje hulp kan net het verschil maken dat je nodig hebt. Het is echter van belang om een personal trainer te vinden die goed bij je past. Waarom? Dat leggen we uit in dit blogartikel!

Individuele behoeftes en doelen

Iedereen leidt een unieke leefstijl met verschillende fitnessdoelen, fysieke capaciteiten en mogelijke gezondheidsproblemen. Er bestaat dus geen universele handleiding voor training die voor iedereen werkt. Als personal trainers begrijpen we dat maar al te goed. Een personal trainer die jou persoonlijk kent, is op de hoogte van jouw behoeften en doelen. Op basis daarvan wordt je trainingsschema opgesteld, waardoor je aanzienlijk effectiever kunt trainen.

Passende dosis motivatie

Daarnaast ontwikkel je vaak snel een goede, persoonlijke klik met een geschikte personal trainer. Dit draagt bij aan het verhogen van je motivatie. Tijdens de training voel je je op je gemak bij je personal trainer en ben je meer geneigd om je best te blijven doen. Dit maakt het de moeite waard om consequent je sportmomenten elke week na te komen.

Manier van communiceren

Zodra je merkt dat de personal trainer bij je past, is de kans groot dat de trainer begrijpt hoe jij het beste leert en communiceert. Instructies worden daardoor effectief aangepast aan jouw behoeften. Elke trainer is in feite uniek en hanteert zijn eigen stijl van trainen. Sommigen hebben een motiverende en energieke benadering, terwijl anderen de voorkeur geven aan een rustige en ondersteunende aanpak. Door de juiste stijl voor jou te kiezen, voer je de oefeningen sneller en correct uit, wat ervoor zorgt dat je fitheid snel verbetert.

Goed opgeleid

Maar hoe weet je in eerste instantie eigenlijk dat de personal trainer bekwaam genoeg is? In principe is het geen beschermde titel en kan iedereen zich theoretisch gezien zo noemen. Je weet daardoor niet zeker of iemand veilige training van kwaliteit kan geven. Hier is een checklist die je kunt gebruiken om te bepalen hoe bekwaam een personal trainer is:

  • Hoe lang is de personal trainer al actief in de branche?
  • Op welke wijze wordt de coaching ondersteund? Biedt de trainer bijvoorbeeld op maat gemaakte trainingsschema’s of voedingsadvies aan?
  • Op welke wijze en in welke frequentie is de personal training beschikbaar?
  • Wat is de prijs voor personal training en wat krijg je daarvoor?
  • Hoeveel tevreden klanten heeft de personal trainer? Zijn er reviews te vinden op de website of op Google?

Fit AS FAQ

In Nederland zijn er twee opleidingen voor personal trainers op hbo-niveau, namelijk de Henselmans Personal Trainer Cursus en Chivo Opleidingen. Bij Verpoorten Vitality is ons team opgeleid op hbo-niveau via deze erkende opleidingen. Beide programma’s zijn aangesloten bij het Fit AS FAQ-collectief, een initiatief opgezet door vooraanstaande fitness-opleiders die als doel hebben de branche naar een hoger niveau te tillen. Het hbo-niveau van een personal trainer zorgt er ook voor dat er kennis en resultaten van hoger niveau worden bijgebracht. Denk aan diepgaande kennis door nieuwe wetenschappelijke bevindingen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan biomechanica, inspanningsfysiologie, gezondheidsfysiologie, psychologie en effectief coachen op gebied van slapen en voeding.

Personal trainers van Verpoorten Vitality

Dankzij onze opleidingen kunnen wij kwalitatieve en veilige trainingen geven, volledig afgestemd op jou. We zijn allemaal bekwaam en ervaren, maar hebben we als personal trainers natuurlijk ook elk onze eigen stijl. Daarom nemen we graag de tijd om je te leren kennen tijdens een gratis proeftraining of intakegesprek. Op die manier kunnen we je koppelen aan de juiste personal trainer, waardoor het optimale resultaat wordt behaald op jouw weg naar een gezonder leven en lichaam!

Gratis proeftraining?