Ambachtstraat 11B

3732 CN, De Bilt

Verpoorten-Vitality-Fitte-werknemers-een-fit-bedrijf

Fitte werknemers, een fit bedrijf

Je bent je er vast van bewust dat lichaamsbeweging essentieel is voor je gezondheid, vooral wanneer je gedurende de dag weinig actief bent. Misschien breng je meerdere dagen per week intensief werkend door achter je bureau. Een inactieve leefstijl heeft gevolgen voor zowel je gezondheid als je werkprestaties. Het is daarom cruciaal dat werknemers blijven werken aan hun gezondheid, en dat werkgevers hier mogelijkheden voor bieden. In dit blogartikel vertellen we je alles wat je moet weten!

Fit zijn

Voordat we verder gaan naar het belang van fitte werknemers, is het goed om te herhalen waarom fit zijn überhaupt belangrijk is. We benoemden al kort dat het gunstig is voor je gezondheid. Maar ook omdat:

 • Het ervoor zorgt dat je lekker in je vel zit;
 • Je meer energie krijgt;
 • Het goed is voor je hart, bloedvaten en longen;
 • De kans op chronische ziektes verkleint;
 • Er minder risico’s zijn op botbreuken;
 • Je conditie en spierkracht verbeteren.

Belang voor op de werkvloer

Als werkgever is het van groot belang aandacht te besteden aan zowel de fysieke als mentale gezondheid van je werknemers. Een gezonde werkomgeving is onmogelijk zonder fitte werknemers. Het voorkomen van nek- en schouderklachten is bijvoorbeeld cruciaal. Dit kan worden bevorderd door ergonomische werkplekken aan te bieden en ervoor te zorgen dat werknemers kunnen bewegen. Bovendien draagt voldoende beweging bij aan een beter concentratievermogen, wat vooral aan het einde van een werkdag van pas komt. Productieve werknemers dragen bij aan een soepel lopende organisatie!

Minder verzuim

Bovendien zorgt fysieke fitheid voor een betere vitaliteit van je werknemers. Ze ervaren minder snel stress, hebben meer energie en zijn daardoor gemotiveerder om aan het werk te gaan, vooral als ze plezier hebben in hun taken. Kortom, ze zitten goed in hun vel. Dit is natuurlijk van primair belang, maar het heeft ook voordelen voor jou als werkgever. Er is namelijk minder ziekteverzuim en daarmee verkleint automatisch de kans op een burn-out, zowel voor de werknemer als voor de werkgever.

Hoe houd je je personeel gezond?

Nu heerst wellicht de vraag: hoe zorg je ervoor dat je personeel gezond wordt en/of blijft? Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen:

 • Gezond eten aanbieden in de bedrijfskantine
 • Stabureaus aanschaffen of investeren in ergonomisch meubilair
 • Het invoeren van meerdere kortere pauzes
 • Aandacht besteden aan stressmanagement
 • Het stimuleren van lichaamsbeweging in het dagelijks leven
 • Door deze initiatieven te implementeren, kun je een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van je werknemers.

Aangenaam, Verpoorten Vitality

Bij Verpoorten Vitality staan wij paraat om zowel werknemers als werkgevers te ondersteunen bij het streven naar een optimaal gezond lichaam. Wij bieden onder andere op maat gemaakte personal training, volledig afgestemd op jou als individu. Hierbij houden we rekening met hoe je je voelt na een dag werken en met eventuele wisselende werktijden. Bovendien is het mogelijk om samen met collega’s deel te nemen aan onze small group training. Laten we gezamenlijk streven naar een bedrijfscultuur waarin gezondheid de aandacht krijgt die het verdient!

Gratis proeftraining?